Galleri Trysilelva

Tilbake til "Mine elver"
Til startsiden

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Fra innsjøen Isteren er det fluesone ned til Galthåen. Isterfossen er en klassisk strekning i Femundsvassdraget. Tørt eller tsjekkisk? Jeg starter med tørrfluastanga mens tsjekkeroppsettet står på vent. Så prøver jeg tsjekkisk nymfeteknikk i djuprenna nærmest land. Lenger nede roer elva seg litt. Den heter Femundselva til den renner inn i Trysil.
Bildene under er alle fra norgescup i fluefiske september 2003. Reportasjen derfra kan du lese i "Alt om Fiske" nr. 7/2003.
Et fint parti av Gjerfloen Fluefiske i Trysilelva. Tsjekkiske nymfer er effektive i Trysilelva. Mellom konkurranseøktene. Bernt og Knut Raaen og Magnus Paulsen under de siste forberedelsene. Solveig Fosser (12) var yngste deltaker i Trysil. Magnus Paulsen vurderer fluevalget.
Stein Solberg og Erik Eikre studerer flueboksen. Hvordan gikk det? Øyvind, Solveig og Erik studerer resultatene etter første dag. Stine Veronica Nilsen er klar. Sone 5 var gavmild. Nok en pen harr er på vei mot nettet. Også Stein Solberg fikk fisk på sone 5.
Liten fisk og eldre herre. Fiskelykke likevel. Reservestenger står klare på bredden, mens Stine vasser i land med fangst. Pål Andersen vant norgescupen sammenlagt i 2003, men rakk ikke helt opp i Trysil. Unge jenter finnes det flere av i konkurransemiljøet. Solveig er en av dem. Av ca. 25 deltakere var det tre jenter med i Trysil. Stine Veronica Nilsen var en av dem.
Proffene har flere stenger i beredskap. Stig Vivelid Nilsen har to med seg ut i elva. Fire av de fem juniorene. Magnus Paulsen (med håv) ble klassevinner. Bjørn Fosser gikk helt til topps i Trysil. Seierspallen f.v.: Tom Skyrud (2), Bjørn Fosser (1) og Ola Syversbråten (3). Sliten, men fornøyd med 10. plass: Ikke så verst av en debutant i konkurranse med norgeseliten!
til toppen