Galleri Sømåa

Tilbake til "Mine elver"
Til startsiden

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Sømåa renner fra Langesjøen til Isteren. Bildet er tatt der riksveg 26 krysser elva. Nedenfor riksveg 26 ligger denne fine hølen. Det veksler hele veien mellom stryk og fine fiskehøler. Det er flere overnattingsmuligheter langs elva, men også mulig å finne en plass for seg selv. Fin tørrfluestrekning ovenfor Rønningen.
Min bolig på Rønningen Camping. Utsikten fra hytta kunne ikke vært bedre. I svingen vaker det livlig utover kvelden. Brekket ovenfor gården Sømå er en fin kveldsplass. Hølen nedenfor Sømå holder også mye fisk. Interessant stryk forbi Rønningen.
Rundt disse steinene vaket det mye fisk. Mesteparten av fisken er av moderat størrelse, som denne tørrflueharren. Fra den flate steinen til venstre i bildet, dyppet jeg ei tsjekkisk nymfe i djuphølen... Først trodde jeg det var bunnnapp, men så begynte det å røre på seg. Etter noen minutters kjøring, lå storharren i nettet.
Den nådde ikke kilosstreken på vekta i håvskaftet, men 8 hekto er bra vekt på en harr. Dobbeltportrett av fisk og fisker. Tsjekker: Når den store fisken ikke vaker kan det være lurt å prøve en slik i de dypeste hølene. Vakkert brekk før det siste stryket ned mot Isteren. Og bakom det hele ruver Rendalssøln.
til toppen