Galleri Kongsfjordelva

Tilbake til "Mine elver"

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Berlevåg JFFs venorgamme øverst på sone 1. Vakthytta er åpne fra. kl. 17.00. Her kjøper du fiskekort og desinfiserer utstyr. Nedenfor vakthytta renner Kongsfjordelva ganske stri. Steinholla er en lovende høl. Stryket mellom Steinholla og Sandmelen.
De fleste hølene er merket med navneskilt. Vardøværing fisker i Sandmelen. Han har tatt med seg den lokale teknikken fra Komagelva. Også i denne grunne hølen nedenfor Sandmelen sto det mye fisk. Stor mann virker enda større når elva er lita. Her går den med ca. 3 kubikkmeter/sekund. Ved hengebrua er det montert undervannskamera som dokumenterer oppgangen.
Per prøver seg i "Borgersen", en fin høl for tørrfluefiske. Per har landet en smålaks på våtflue ved "Svaberget". Blid gutt. Kroken satt dypt i gjellene, så Pers fisk måtte bli med hjem. Selve hølen ved "Svaberget" er vel dyp for tørrflue, men nede på brekket steg grilsen og tok... Grilsen kjenner grus under buken og går på et siste utras.
Så er det over. I neste øyeblikk var tørrflua løs... Dette er en lovlig fisk å beholde, men uten mulighet til å ta skikkelig vare på fangsten, er "fang og slipp" en grei løsning. Et siste beundrende blikk... - så er den klar for slipp. Den særpregede landhandelen i Kongsfjord dekker de primære behov - og litt til.
til toppen