Galleri Holselva

Tilbake til "Mine elver"

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Sandermohølen ligger øverst i sonen for flue- og aktivt markfiske. En storfisk har tatt tørrflua og raser nedstrøms. Ikke sluttkjørt ennå. 1,8 kilo - endelig i håven! Knuteløst håvnett er påbudt i Holselva.
Denne er langt over størstemålet på 40 cm, og skal ut igjen. Også i Ankerhushølen er det nok av store steiner. Hva nå? Perfekt vannføring, men lite vak i Ankerhushølen, Vera Larsen lurer. Vera prøver utenfor steinene i innløpstrømmen. Du trenger sjelden kaste veldig langt i Holselva, men i Ankerhushølen er det greit å ha litt rekkevidde.
Jeg fisker av en lovende strøm i Ankerhushølen. Erik Eikre følger med og legger en listig plan... Erik Eikre har knekket koden: En 2,2 kilos ørret ble fristet over evne. Selv på liten vannføring forserer stor ørret fosser som denne. Innoset til den store Teigehølen er en god plass både for mark og flue. Lovlig matfisk: I innløpet til Teigehølen tok jeg denne på tørrflue.
Trond Andersson kjører fisk øverst i Teigehølen. Fangsten er berget. Nå gjelder det bare å komme seg på land. En smellfeit Holselvkubbe har gitt tapt. 2.3 kilo, 58,5 cm. Et raskt portrett av Trond med trofeet.
Etter veiing, måling og fotografering skal storfisken tilbake til elva. Den bruker litt tid på å hente seg inn igjen... - og Trond benytter sjansen til å ta et siste bilde under vann. Skiltet ved Teigehølen gir info om de nye reglene for Holselva. Det er sol, stille og lite vann sist i juli.
En ørret har tatt tørrflua: Ingrid Bomann-Larsen kjører fisk i Teigehølen. Ingrid kjører fisk, mens Jørgen fotograferer. Ørreten er klar for håving. Trond hjelper til. Ingrids første Holselvørret var godt kroket. Snaue halvkiloen og like under 35 cm. Slike kan du ta opp så mange du vil av.
Teigehølen sett nedover fra veien. Lav kveldsol: Det er duket for tørrfluefiske. Trond vader forsiktig ut nederst i Teigehølen. Lokalkjente Jørgen Hagen peker og forklarer. Ingrid følger med. Holselva er ikke alltid lettlest, men Jørgen vet hvor de store står.
Brekket ut av Teigehølen er greit å vade på liten vannføring. Ingrid kaster på innoset til Drivahølen. Det går mot kveld. Jørgen konstaterer at vårfluene er godt i gang. Jørgen venter på vak ved Drivahølen. Ingrid slapper av i skyggen ved Sveinhaug.
til toppen