Galleri Hemsila

Tilbake til "Mine elver"
Til startsiden

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Vera Larsen selger fiskekort på Hemsedal Sport Grøndøla kommer fra Grøndalen. Fra samløpet med Mørkdøla heter elva Hemsila. Tor Grøthe har tatt en pen fisk i Storfiskhølen. 1,6 kilo veide skjønnheten. Hengebrua markerer starten på fluesonen ved Joleimsmyratn.
En innbydende tørrfluestrekning ved Joleim. Vera Larsen venter på vak. Vera er klar til fiske ved Joleim. Informasjon er lett tilgjengelig langs Hemsila. Strekningen forbi Ullsåk er ikke en del av fluesonen.
Fin strekning ved øvre Mythe, også kalt Telegrafen. I september ser det annerledes ut, men også på denne vannføringen kan du ta fisk på øvre Mythe. Vera konsentrerer seg om å følge flua i strømmen på øvre Mythe. Øvre Mythe på lav vannføring sett nedover. Vera i silhuett. Strekningen ved øvre Mythe fiskes best fra andre siden. På normalvannføring kan du vade over her.
Det er ikke bare ørret og fluefiskere som koser seg når Aurivillien klekker. Guiding: Tor veileder Dag i Gjerdehølen Gjerdehølen ved Myte er en interessant fiskeplass. Tor og Dag tar et overblikk. En fisker venter på vak ved Mythe. Tor Grøthe speider etter vak i den lille kanalen ved Langeset.
Rekruttering: Tor Grøthe har med seg praktikanter på guiding. Blikk oppstrøms fra brua til Øynatn. Tor går i posisjon for å kaste på en fisk som vaker nedenfor brua. Guide Tor Grøthe håver en pen fisk i Langeseterhølen. Tor, men ikke ørreten, smiler til fotografen.
Lars Lenth prøver å overliste en ørret på et blankt brekk ved Harahaug. Tor Grøthe har gått i posisjon ovenfor forbudsonen på Hjelmen. Hvordan det gikk kan du se på videoguiden. En pen ørret har røpet sin standplass med vak. Tor vader i posisjon. Tor kjører kilosfisk ved Løutn. Er det plass til flere her? Tor tar et overblikk før han vader ut.
Det vaker grov fisk i kanalen ovenfor avløpet. Hytta på bredden til høyre må vel være drømmeboligen for en fluefisker. Utsikt over Hemsila ovenfor avløpet. Morgenstund ved Baggøyne: Et par svensker er allerede på plass. Fisketrykket kan til tider være hardt.
Det er ingen mangel på overnattingstilbud i Hemsedal, men det går an å slå opp telt ved elva for ei natt eller to. Tor Grøthe er klar til fiske ved Baggøyne. Vakkert parti ved Baggøyne. Nedenfor "dassen" er det mange fine plasser. Her er det fluesone bare fram til 15. juli. Eikredammen er ingen perle, men har betydning som vinterrevir for storørret.
til toppen