Galleri Glomma

Tilbake til "Mine elver"

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Spennende bielv: Vangrøfta renner ut nedenfor Os sentrum, og nederste del er med på Glommakortet Fly only: I Vangrøfta er fluefiske eneste lovlig metode. Bevere: Det er ikke bare fluefiskere som koser seg i Skrukka. Nedenfor riksveien lever Vangrøfta opp til skrivefeilen: Vanngrøfta. Ephemerea Danica er viktig innslag i kosten for Glommas store harr og ørret.
Dårlig forberedt: Når man ikke har rett medisin i boksen, er det godt å ha et feltbindesett i sekken. Lovende brekk nedenfor samløpet med Vangrøfta. Fra denne hengebrua har du god oversikt. Danica i mengder, men ingen vak - foreløpig. Danica prøver om vingene er tørre.
Hovedtyngden av klekkingen har nådd overflata, og vakfesten starter. Vakringen ute mot høyre bildekant er laget av en steady riser. Jeg går for den. Typisk Glommaharr på ca. trekvart kilo - feit og fin! Først i juli er blomsterprakten på sitt fineste i Nord-Østerdal. Fristende svinger ned mot kommunegrensa til Tolga.
Hummelfjell Camping er fiskecampen mellom Os og Tolga. Øvre del av Erlinesset fluesone. Fluesonen er godt skiltet. Nedre del av Erlinesset fluesone. Den gamle brua ved Tolga.
Vakkert brekk mellom Tynset og Alvdal. Glomma flyter for det meste stille ovenfor Alvdal. Det ser ut som gjeddeland, men på slike strekninger står også stor harr. Når du ser fisken i vannet, får fluefisket en ekstra dimensjon. Denne, på ca. trekvart kilo, tok tørrflua en halvmeter fra land.
Harren vaker. Øyvind er konsentrert og holder lav profil. Det er ikke nødvendig å kaste langt. Harren står for det meste mellom en og ti meter fra bredden. En harr har tatt tørrflua utenfor sivkanten. Kampen er snart over Øyvind griper etter håven. Oyvind har fanget et av de mindre eksemplarene på strekningen.
Når harren først er kjørt, ligger den gjerne i stabilt sideleie. En rødbrun rackelhane har gjort jobben. En av de store kjemper for livet. Storharren ligger trygt i nettet. Vekta i håvskaftet viser 8 hekto. Det var dagens største.
Harren er satt på rett kjøl. Den slapp med skrekken denne gangen. Storharren finner veien ut gjennom sivet. - og forsvinner i dypet. Sideleva Folla har sine kilder under Rondane. Det er midnatt, men harren vaker fortsatt i nedre del av Folla.
Nedenfor Sjulhusbrua er det flere fine fiskeplasser. Her er det flere fine strømkanter og bakevjer som holder fin fisk. En harr har vist seg i strømkanten tett ved land. Jeg holder litt avstand. Det er sjelden nødvendig å vade dypt, og skrittstøvler er behagelige i sommervarmen. Harren er snart i håven, men er ikke blant de største i Glomma.
til toppen