Galleri Engeråa

Tilbake til "Mine elver"

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Når den store danicaen klekker, er det høytid i Engeråa. Lita stang, stor tørrflue - klar for for fiske. Like nedenfor utoset fra Lille Engeren. Med lovende svinger og små brekk slynger Engeråa seg gjennom kulturlandskapet. God vannføring er viktig for at stor fisk skal gå på elva.
På grunnere strykpartier står det mest småfisk. Denne har sett bedre dager. Spennende parti i øvre del, men bare småfisk som viste seg denne dagen. Klassisk brekk på øvre del. Fluefiskere venter på at festen skal begynne. Her er det ikke snakk om å vasse uti og kaste bindt.
Det siste rolige partiet på øvre delen. I begynnelsen av juli er blomsterprakten på sitt fineste. Engeråa lever opp til navnet! I Lavvu lever man godt, også ved Engeråa. Denne karen hører ikke hjemme her. Canadisk bekkerøye tatt på vårfluepuppe ved Kansbekken. Skvalet nederst i bildet kommer fra Kansbekkens innløp i Engeråa. Bekkerøya sto på brekket ovenfor.
Nederst i "V"-en sto en pen harr og vaket på danicaduns som kom høyst sporadisk drivende. Den tok også min imitasjon. Stor harr tok stor flue. Den målte 44 cm - omregnet ca. 750 gram, og det finnes større i Engeråa. I nedre del av Engeråa er det nå kun tillatt å fiske med flue. Fluesona starter ved samløpet med Kansbekken. Fluesona nedenfor brua ved Heggeriset.
til toppen