Galleri Borgund_Lūrdalselvi

Tilbake til "Mine elver"

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

De øverste hølene i fluesona er omgitt av mektig natur. Vera Larsen speider etter vak ved et sideløp ovenfor Steinklepp. Parti i øvre del av fluesonen. De store mengdene ørkyte betyr mye mat for storørreten, men byr også på problemer som næringskonkurrent for mindre ørret. Fin tørrfluestrekning i øvre del.
Svingen ved Tufte ser fristende ut. Også hegren lever godt på ørkytestimene. På Steinklepp Camping har roen senket seg på flere måter siden europaveien ble lagt i tunnel. Vera Larsen prøver å komme i posisjon for å kaste på en storfisk, men innser at det blir for dypt. Strekningen fra Borgund setrum til Borgundsfjorden er stilleflytende og produktiv.
Vera fra Hemsedal er vant til trailertrafikk langs elva. Lange kast er mange steder nødvendige i den nedre delen. Vera presenterer flua for en vakende ørret... - men det er ikke bare enkelt å fiske dead drift når strømmen er sterkest mellom fiskeren og ørretens standplass. To blad Hagen med en skikkelig Borgundskubbe i håven.
Kampen er over, og vekta i håvskaftet viser 1,8 kg. Trond Hagen er helt greit fornøyd med dagens fangst. Ørreten ser ikke like fornøyd ut. Maksmålet på fluesonen er 35 cm, så denne skal ut igjen etter en kjapp fotosession. Utenfor denne steingarden står det gjerne noen store.
Med kun seks kort pr. døgn, er det god plass i elva, men fluefiskere er sosiale vesener som liker seg best i flokk. Lenger nede blir strømmen stadig roligere. Ørreten vaker mens Veras flue driver mot den. Nytt vak, og Vera Larsen slår til! Ørreten er kroket, men er dessverre ikke av de største.
Old Pastor var en kjent godplass da Lærdalselvi var åpen for laksefiske. Også i svingen nedenfor Old Pastor kunne laksen ta. Før det siste gyrosjokket: Terje Lie kjører storlaks. Terje Lie med en sølvblank, tikilos Lærdalslaks. Ei enkelt lus er et kvalitetsstempel. For mange er for mange.
til toppen