Galleri Søgne- og Songdalselva

Tilbake til "Mine elver"
Til startsiden

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

De øverste fiskeplassene i Songdalselva ligger vanskelig tilgjengelig lenger oppe i Juvet. Strekningen er ikke åpen for fiske, men den gamle brua er jo fin! Kenneth Bringsdal kjører brunørret i Songdalselva. Brunørreten var i forbausende god kondisjon og rød i kjøttet. Dessverre også full av innvollsmark. Særlig ved stor vannføring minner deler av elveløpet sterke om jungel.
Kenneth har funnet en åpning i jungelen. Kenneth prøver et grunnstryk nedenfor E-39. Jeg legger et speykast mot djuprenna ved motsatt bredd. Hva gjemmer seg i den mørke hølen under grenene? Det er grønt langs Søgneelva.
Kenneth kaster i en oppsamlingshøl ovenfor Jordbrukskolen. Vegetasjonen er frodig. Her har en bregne funnet jordsmonn i et hulrom på ei eik. Kenneth fisker av innløpet til hølen ved Jordbrukskolen. Søgneelva har den typiske Sørlandsfargen. Kenneth i posisjon på en gammel mur.
Kenneth kjører fisk fra murkanten. Fisken er ikke større enn at den lar seg lande på denne måten. Med en drøy halvkilo er denne godt under snittet for Søgneelva. Her er ikke all verdens plass for baksleng. Kenneth er konsentrert. Ikke før har flua tatt vannet, så snappes den av en spinnvill sjøørret.
til toppen