Galleri Numedalslågen

Tilbake til "Mine elver"
Til startsiden

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Ovenfor lakseførende strekning.
Nedenfor jernbanebrua i Laugi. Far og sønn Carlstedt frister ørreten med tørrflue. I dette området i Rollag har jeg tatt noen av mine største brunørreter. Et knippe halvkilosfisk ble resultatet etter en kveld med tørrfluestanga. De øvre delene av Numedalslågen byr stedvis på bra ørretfiske. Her er et parti fra Flesberg. Den rolige elva egner seg godt for padling, men fiske fra kano er ikke tillatt.
Ved Huslende frister det å prøve tørrflua, men det er ikke alltid lett å komme til. Flom: Normalt står statuen av fluefiskeren langt inne på tørt land, men her er den kommet i sitt rette miljø. Flom: Nybrufossen i Kongsberg, med Bergverksmuseet i bakgrunnen. Flom: Nybrufossen i Kongsberg. Ovenfor Kloppfoss ved Gomsrud er det fint å drive kastetrening. Per er klar til løft.
Nedenfor Hvittingfoss
Båtfiske ved "Svensken". Båtfisker i karakteristisk, lokal pram. Et tre som flommen har lagt fra seg, skaper problemer for fisket på "Svensken". Ingen sensasjon, men jenter med fluestang er fortsatt ikke et vanlig syn på Brufoss. Min første fisk på tohånds dobbeltrekkstang. Ikke akkurat hva jeg var ute etter...
Med vanntemperatur over 20, og nærmere 30 i lufta, var det noen som droppet vadebuksa på Pinnestadøya. Båtplassen ved Brufoss. Mellom Båtplassen og Vabrottet kan du prøve denne lovende fluestrekningen. En italiener i 110 m3 på Vabrottet. På vabrottet er det fort gjort å vade for langt ut!
Stryket mellom Vabrottet og Kallebergøya er kjent som en god sjøørretplass på dagtid. Det er snart slutt for denne sjøørreten. Smålaksen har blitt mindre de siste sesongene. Denne veier bare 1,3 kg Ikke min største, men kanskje fineste laks på Brufoss: En temmelig blank mellomlaks på 4,3 kg, tatt på enhåndsstang (#7) i 21 graders vann på Vabrottet. Per er klar for en økt på Kallebergøya.
Også Brufosslaks kan være blank. Tore poserer med en 6-kilos på Kallebergøya. Tokilos grilse som har begynt å få farge. Geir Grevstad prøver brekket på Rien. Geir Grevstad oppdaterer Waterproof-gutta på Rien. Men noen ganger må selv proffene nøye seg med medbrakt røykelaks.
Holmsfoss er en av de mest produktive fiskeplassene i Lågen. Holmsfoss er ingen utpreget flueplass. Her går det i mark og sluk. I hølen under Holmsfoss er det båtfiske som gjelder. En tilskuer har tatt plass ved hølen under Holmsfoss. Det kan bli lenge å vente... I båt eller på land - fisket ved Holmsfoss bedrives for det meste sittende.
til toppen