Galleri Gudbrandsdalslågen

Tilbake til "Mine elver"

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Lesjaskogsvatnet lekker i begge ender. Vestover renner Rauma, østover: Gudbrandsdalslågen. Her starter det: "Bekken" bak skiltet er den etter hvert så mektige Gudbrandsdalslågen. Den øverste delen av Lågen er ikke spesielt lett til gjengelig. Sideelva Lora går stor når snøen smelter i fjellet. Lågen møter Lora og blir ei riktig elv.
Lågen renner rolig forbi Lesja kirke. Over Lesjaleirene renner Lågen rolig, grunn og gin-klar. Lesjaleirene er et utpreget kulturlandskap. Der lågen renner i dag, var det en gang en innsjø. Nedenfor Lesjaleirene renner elva raskere, og mindre klar. På Rolstad Camping kan du slå opp teltet på elvebredden.
Nedenfor Rolstad Camping finner du denne attraktive elvestrekningen. Ved høy vannføring er elva begrenset vadbar, og du må kaste langt for å nå de store fiskene. Det er like før sola går bak fjellet i vest. Nå skjer det snart. Endelig pen ørret i håven. 1,3 kg, tatt på tørrflue og utstyr i klasse 4. En fin kveld!
Parti av Lågen ved Dovre øverst i Gudbrandsdalen. Ved Dovre er Lågen ei passe stor elv for fluefiske. Sone 5 starter i Sel og strekker seg forbi Otta. En del av elva Otta er også med. Vannet er gin-klart. Du ser fisken, og den ser deg. Jose Carlos Rodriguez instruerer en gruppe i spansk nymfeteknikk på Selsmyrene.
Blikkene er festet på nappindikatoeren. Jose Carlos Rodriguez fisker på harr som er synlig i det klare vannet. Fluesone: Den øvre delen av Selsmyrene er reservert fluefiskerne. Oktoberkvelden senker seg over Selsmyrene. Sol og skygge: Også senhøsten kan være fotogen.
Sola står lavt i oktober. Ved Haga bru står denne gapahuken. Herfra og ned mot Otta er også annen redskap enn flue tillatt. Nedenfor samløpet med Otta, blir Lågen stor og grønn. Ved Tretten er det fine strømmer for tørrfluefiske etter harr. Øystein Aas er lakseekspert, men heller ikke ukjent med tørrfluefiske.
Utvadet på brekket ved Tretten med firerstang og håp om harr. Harren har tatt flua, men stanga bøyer seg ikke veldig dypt. Øystein har fast fisk, men han har kjørt større eksemplarer. Hunderdammen er et ruvende, men ikke vakkert innslag i elveløpet. Øystein klatrer ned for å se om det står gyteørret i den trange renna.
- og det gjør det. Like utenfor steinen står en hunderørret på 4 - 5 kilo! Øverst mot Hunderfossdammen er det en fredningsone. Fluesonen strekker seg ned mot jernbanebrua. Fra jernbanebrua er det lett å se ørreten som samler seg for gyting. De minste er i tokilosklassen! Elva nedenfor jernbanebrua er et sørgelig syn. Nesten et under at stor mjøsørret kan ta seg opp her.
til toppen